Ghidul incepatorului in gradinaritul organic

Aspirati sa aveti o gradina organica? Inspirati-va din ghidul nostru vast, presarat cu sfaturi si trucuri, care sa va ajute sa faceti primii pasi intr-ale gradinaritului.

28Ianuarie

Ghidul incepatorului in gradinaritul organic 6

6. Glosar

Planta anuala:     planta care isi parcurge ciclul de viata intr-un singur sezon. Vezi de asemenea : Planta perena
Insamantarea directa:     plantarea semintelor direct in razoare in loc de a fi plantate in ghivecele mai intai.
Umbra completa:     mai putin de trei ore de lumina diurna directa pe zi. Foarte putin plante sau flori cred bine in conditii de umbra completa.

Posted in Ghidul incepatorului in gradinaritul organic

28Ianuarie

Ghidul incepatorului in gradinaritul organic 5

5. Irigati inteligent

     Sa mentii plantele bine hidratate e la fel de usor ca sorbitul unui ice-tea intr-o zi torida, este? Da, daca pastrati insa cateva reguli de baza.

Alegeti-va plantele. Atunci cand va decideti ce anume cultivati, alegeti plantele potrivite pentru tipul de sol, clima si amplasament. O planta care creste in mod natural mai bine la umbra, va cere foarte multa apa atunci cand e pozitionata intr-un loc insorit.

Posted in Ghidul incepatorului in gradinaritul organic

28Ianuarie

Ghidul incepatorului in gradinaritul organic 4

4. Controlul daunatorilor

    Ori de cate ori vedeti insecte in gradina dumneavoastra, amintiti-va asta: majoritatea insectelor nu sunt daunatoare, cele mai multe dintre ele sunt chiar benefice si toate insectele, chiar si cele care va ataca plantutele, fac parte din ecosistemul pe care l-ati creat. Insa ce este de facut atunci cand daunatoarele se pare ca preiau controlul? Nu este de dorit sa instaurati o zona interzisa insectelor folosind pesticide.

Posted in Ghidul incepatorului in gradinaritul organic