Insamantare Gazon

Written by Administrator on 22 Ianuarie 2014


     Insamantarea gazonului se realizeaza de obicei primavara si toamna.
    Pentru a rasari si a se mentine, semintele de gazon au nevoie de multa apa. Terenul insamantat trebuie udat des, mentinut ud, atat ziua cat si noaptea, pana la rasarirea gazonului, dupa care udarea se va face dimineata si seara.  
     Lucrarile de insamantare gazon / plantare gazon sunt executate cu utilaje si dispozitive speciale pentru pregatire, imprastierea si incorporarea semintelor de gazon. Rasarirea gazonului semanat se produce etapizat, aceasta fiind un adevarat proces pana la formarea covorului de gazon.
    Gazonul este un amestec de seminte de ierburi perene cu perioade de germinatie diferite. Pana la rasarirea completa a gazonului insamantat trec pana la 30-35 zile, maturitatea si densitatea optima a gazonului obtinandu-se in 3 luni de intretinere corecta (udare zilnica, tuns saptamanal, fertilizare lunara, extragere buruieni, completari de goluri etc.).
     Operatiunea de insamantare gazon se termina in momentul cand s-a realizat tavalugirea. Dupa tavalugire incepe intretinerea gazonului, un serviciu diferit.