Arbori si Arbusti Ornamentali

Written by Administrator on 22 Ianuarie 2014


     Furnizam si plantam arbori si arbusti ornamentali.
     Copacii domina peisajul si aduc si foloase psihologice, prin faptul ca induc o stare de relaxare

     Printre componentele pricipale care compun spatiul verde se numara arborii si arbustii a caror alegere si dispunere in spatiu sunt esentiale pentru reusita gradinii.
    Persoana care face amenajarea poarta intreaga raspundere in alegerea speciilor, incarcatul si descarcatul in mijlocul de transport, plantarea la locul definitiv. Plantarea plantelor ornamentale de gradina cu radacini in balot sau in containere se executa cu gradinari specializati in operatiuni de plantare
Este bine ca arborii sa fie cu balot de pamant la radacina sau containerizati.
     Plantarea include saparea unei gropi cu un volum mai mare cu 30 % decat ghiveciul sau balotul plantei, extragerea plantei din container, fixarea plantei in pozitie verticala in groapa de plantare, adaugarea materialelor de plantare in jurul balotului plantei, tasarea pamantului in jurul balotului plantei si realizarea farfuriei pentru colectarea si pastrarea apei la radacina plantei.
    Toate plantele ornamentale proaspat plantate trebuie udate din abundenta cu cantitati mari de apa, in prima saptamana de la plantarea lor, pentru a facilita prinderea plantelor.

   Specialistii nostrii au cunostintele si logistica necesara pentru mentinerea vigorii initiale a plantelor si dezvoltarea acestora in mod armonios.